Hundgym och Rehab

Varmt välkommen till vårt hundgym, rehab och pt-hörna, den första i Sverige, i sitt slag!
Hit kan du komma med din hund, enskilt eller som ekipage. Vi erbjuder rehabilitering för hund,  individuella träningsupplägg, vilket med fördel kan kombineras med individuellt träningsschemafoderrådgivning eller enstaka tjänster för dig som matte/husse såsom personlig träning, mental träning och kostrådgivning. 

Alltid utgår vi från den unika individen vi har framför oss, och uppläggen är helt individanpassade- från grunden och långsiktigt!

Vi hjälper även gärna till med mätningar utav sele och anpassning efter just din hund!

I vår butiksdel, som är komplement till vår webshop, erbjuds diverse träningsprodukter, hundutrustning, kosttillskott och foder.

Ett axplock av vad vi kan hitta på i hundgymet/rehabet:

Vattentrask/ Watertreadmill, för både rehabilitering och friskvård.
Här tränar hunden framförallt upp sin muskulatur, men även balans, uthållighet och koordination. Det är en skonsam och effektiv träning då rörelse i vatten ger minimal belastning på lederna. Samtidigt ger vattnets motstånd en avsevärt ökad träningseffekt vid friskvård/fysträning. Med vår extrautrustade water treadmill kan vi utföra allt från rehabiliteringsträning till tung fysträning.

Elektroterapi är en behandling med diodynamiska strömmar och medium frekvent galvanström. Många känner till formen TNS/TENS som smärtlindringsmetod men då den är en fyrkantig ström (kraftigt retande) skiljer den sig mot de diodynamiska strömmarna vilka inte känns men ger en långvarig effekt. Vad kan förväntas av elektroterapin?

– Smärtlindring
– Muskelavslappning
– Släcker inflammationer genom att låta kroppen jobba aktivt med läkningsprocessen
– Förbättrar ledningshastighet i nerverna
– Vi kan även behandla på det djup där varken massage eller laser når. Även senor, leder, muskelbristningar och ödem. 

Vibrationsbehandling sker via en platta som vibrerar. Svängningarna påverkar kroppen på olika sätt och ställs in beroende på önskad träningseffekt. Varför vibrationsträning då?

– Ökar blodcirkulationen
–> Stimulerar på så vis läkningsprocessen och minskar återuppbyggnadstiden
– Ger passiv träning genom stimulering av hundens muskulatur
– Ökar hundens välbefinnande
– Kan både användas i rehabsyfte men även konditions- och muskelträning.

Hundmassage ökar hundens prestationsförmåga och säkerställer hundens rörlighet och koordination
-Ger energi och snabbare återhämtning
-Frigör hormoner som dämpar smärta och stress viket ökar hundens välmående
-Förbygger effektivt spänningar i musklerna

Löpbandsträning med oändliga möjligheter av träningspass. Distans- och intervall träning, pulsmätningar, konditionstester osv. Vi skräddarsyr helt utefter din hund och era mål.

Balansbollsträning som komplement i din hunds fysiska träning hjälper till att stärka dom små lednära musklerna som annars är svåra att nå. Träningen stärker även hundens kroppskontroll, balans och koordination.

Cirkelträning innebär att vi varvar olika övningar i en följd i forma av stationsträning. På så sätt tränar vi hela hundens kropp mycket tidseffektivt och på ett varierande sätt.

Våra priser:
Första besöket (ny kund), ca 60-90 min.

Vi går noggrant igenom hundens anamnes, fysiska status, träningsbakgrund och målsättning. Mätning av muskulatur görs för att få ett utgångsläge samt upptäcka eventuella snedbelastningar samt rörelsekontroll utförs för att kartlägga hundens rörelsemönster. Ev. enklare behandling/övningar. 
650kr

Återbesök rehab/friskvård, ca 60 min 

För kund med rehabs- eller friskvårdsplan. Kan kombinera flera behandlingar/utrustning. Tex. vattentrask + massage/elektroterapi. Helt individanpassat och utefter hundens unika förutsättningar.
Per gång – 650kr
5 –  kort – 2800kr
10 – kort – 5500kr

Massage

30 min. –  350kr
60 min. – 550kr

Vibb (individuell tid)

Per gång – 200kr
10 – kort – 1600kr

Stretching, ca 30 min.

Vi gör en analys över hundens muskelstatus samt stretching 
250kr